Gizle
Fatura modülünde Fatura dediğiniz zaman yukarıdaki ekran açılır. Fatura listesini bu ekranda görünteleyebilirsiniz. Fatura Ekle(F2) alanında Mal Alış(Ctrl+0), Mal Alış İade(Ctrl+1), Alınan Hizmet(Ctrl+2), Alınan Serbest Meslek Makbuzu(Ctrl+3), Perakende Satış(Ctrl+4), Perakende Satış İade(Ctrl+5), Toptan Satış(Ctrl+6), Toptan Satış İade(Ctrl+7), Verilen Hizmet(Ctrl+8), Kasa Fişi (Alış)(Ctrl+9), Kasa Fişi (Satış)(Alt+0), Gider Pusulası(Alt+1) ve Müstahsil Makbuzu(Alt+2) işlem tipleri vardır. Yanlarında yazılı olan kısa yollar ile fatura listesi ekranında bu kısa yolları kullanarak fatura oluştarabilirsiniz. Düzenle(F3) ile ya da düzenlemek istediğiniz kayıdın üzerine fare ile çift tıkladığınızda açılan ekrandan düzenleme yapabilirsiniz. Sil(F4) ile kayıdı silebilirsiniz. Fakat kayıdın detayı var ise önce detayını silmeniz gerekmektedir. Düzenle ve silme ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız . Yenile(F6) ile listeyi yenileyebilirsiniz. Yazdır(F7) ile 1 numara ile gösterilen alan açılır. Bu alandan Liste Yazdır dediğiniz zaman önizleme ekranı açılır. Önizleme ekranı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız . Fatura Yazdır (Ctrl+P) dediğinizde yazdır ekranı açılır. Yazdır ekranları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız . Kapat(ESC) ile Fatura ekranını kapatabilirsiniz.
Üst panele fare ile sağ tuşla tıkladığınız zaman açılan pencereden işlemler yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız .
Alt satıra fare ile sağ tuşla tıkladığınız zaman açılan pencereden işlemler yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız .
Sağ alt köşede kulaklık ve soru işareti simgelerine tıklayarak takıldığınız yerlerde yardım ve destek isteyebilirsiniz. Soru işaretine tıkladığınızda tıkladığınız alan ile ilgili anlatımın olduğu ekrana yönlendirilirsiniz. Kulaklık simgesine tıkladığınızda açılan ekran ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız . Gülen surat simgesini ise istek, öneri ve hata bildirimi için kullanabilirsiniz. İstek, öneri ve hata bildirimi ile ilgili ekran için tıklayınız .
A-) Fatura Listesi Sağ Tuş:
1-) Çoğalt: Çoğalt dediğiniz zaman hangi türde çoğaltmak istediğinizi seçebileceğiniz fatura türleri gelir ve hangi türde çoğaltmak istiyorsanız o türü seçiyorsunuz. Çoğalt dediğiniz fatura ile aynı bilgilere sahip fatura detay ekranı açılır. Açılan ekranı kaydet demeden çoğaltma işlemini gerçekleştirmez. Ekran ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız .
2-) E-Fatura/E-Arşiv İşlemleri:
Fatura listesinde işlem yapmak istediğiniz faturanın üzerine gelip farenizin sağ tuşu ile tıkladığınızda yukarıda o faturadaki cariye tanımlı e-arşiv bilgisi var ise resimdeki 1 numaralı alan açılır. Bu alanda kayıdı çoğaltabilir, e–arşiv işlemleri yapabilir, brüt kar görüntüleyebilir, evrak resim ekleyebilirsiniz. E-arşiv işlemleri dediğiniz zaman da 2 numara ile gösterilen alan açılır. Bu alandan oluştur ve gönder, son durumunu kontrol et, iptal et, mail gönder, görüntüle gibi işlemler yapabiliyorsunuz.
a-) Oluştur ve Gönder: Oluştur ve gönder dediğinizde bilgi ekranı karşınıza gelir. Faturayı e-arsiv şeklinde oluşturup göndermenizi sağlar. Gönderilmiş olan fatura tekrar gönderilmez.
b-) Son Durumunu Kontrol Et: Son durumunu kontrol et dediğinizde bilgi ekranı karşınıza gelir. Faturanın son durumunu kontrol etmek için kullanabilirsiniz.
c-) İptal Et: İptal et dediğinizde sol yukardaki soru ekranı açılır. Devam etmek isterseniz evet dediğinizde sağ yukardaki bilgi ekranı karşınıza gelir. Tamam dediğinizde bilgi ekranı kapanır. Soru ekranında hayır derseniz ekran kapanır ve e-arşiv faturanızı iptal etmekten vazgeçmiş olursunuz.
d-) Mail Gönder: Mail gönder dediğinizde bilgi ekranı karşınıza çıkar. Gönderdiğiniz faturanın carisinin cari kaydında ki mail adresine mail gider.
e-) Görüntüle: Görüntüle dediğinizde PDF görüntüleyici ekranı açılır. PDF görüntüleyici ekranı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız .
Fatura listesinde işlem yapmak istediğiniz faturanın üzerine gelip farenizin sağ tuşu ile tıkladığınızda yukarıda o faturadaki cariye tanımlı e-fatura bilgisi var ise resimdeki 3 numaralı alan açılır. Bu alanda kayıdı çoğaltabilir, e–fatura işlemleri yapabilir, brüt kar görüntüleyebilir, evrak resim ekleyebilirsiniz. E-fatura işlemleri dediğiniz zaman da 4 numara ile gösterilen alan açılır. Bu alandan oluştur ve gönder, son durumunu kontrol et, son durum kontrol et (iki tarih arası), son durumunu GTB den kontrol et, GTB açıklama, mail gönder, görüntüle gibi işlemler yapabiliyorsunuz.
a-) Oluştur ve Gönder: Oluştur ve gönder dediğinizde bilgi ekranı karşınıza gelir. Faturayı e-fatura şeklinde oluşturup göndermenizi sağlar. Gönderilmiş olan fatura tekrar gönderilmez.
b-) Son Durumunu Kontrol Et: Son durumunu kontrol et dediğinizde bilgi ekranı karşınıza gelir. Faturanın son durumunu kontrol etmek için kullanabilirsiniz.
c-) Son Durumunu Kontrol Et(İki Tarih Arası):
d-) Son Durumu GTB den Kontrol Et: Son durumu GTB den kontrol et dediğinizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen numara ile kontrol etmenizi sağlıyor.
e-) GTB Açıklama: GTB açıklamayı görmek için kullanabilirsiniz.
f-) Mail Gönder: Mail gönder dediğinizde bilgi ekranı karşınıza çıkar. Gönderdiğiniz faturanın carisinin cari kaydında ki mail adresine mail gider.
g-) Görüntüle: Görüntüle dediğinizde yukarıdaki PDF görüntüleyici ekranı açılır. PDF görüntüleyici ekranı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız .
3-) Xml den Faturalaştır: Xml'den faturalaştır ekranı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız .
4-) Brüt Kar: Brüt kar ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız .
5-) Evrak Resim: Evrak resim ekranı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız .