Noyasis Ticari Yardım

Anasayfa

Gizle

Kasa İşlemleri

Kasa İşlemleri Detay

 

 

Cari Hesap Tahsilat(Ctrl+1): Cari hesap tahsilatı yapılır.

Cari Hesap Ödeme(Ctrl+2): Cari hesap ödemesi yapılır.

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da kasa işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz cari hesap tahsilat ve cari hesap ödeme işlemleri kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu ekranda cari ve masraf alanları gelir. Kasa tanımlarında tanımladığınız kasalardan hangisinde işlem yapmak istiyorsanız kasa kısmından o kasayı seçebilirsiniz. Hangi cari ve masraf olduğunu cari ve masraf kısımlarından seçebilir tutar alanına da tutarı yazabilirsiniz. İlgiili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile kasa işlemleri ekranını kapatabilirsiniz. Fatura modülünde kestiğiniz fatura kapalı fatura ise kasa ekranına cari hesap tahsilat olarak görünür. Faturadan gelen cari hesap tahsilat işleminde değişiklik yapamazsınız. Bu durum perakende satış içinde geçerlidir.

 

 

 

Alınan Ödeme Emri(Ctrl+3): Alınan ödeme emri yapılır.

Ekle(F2), Düzenle(F3) ya da kasa işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz alınan ödeme emri işlem tipi kayıdına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda kasa kısmından hangi kasada işlem olacağını seçiyorsunuz ve tutar kısmından tutarı girebilirsiniz. İlgiili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile kasa işlemleri ekranını kapatabilirsiniz. Tutar alanında ok simgesi olan yere tıkladığınızda bekleyen işlemler ekranı açılır. Bekleyen işlemler ekranı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız .

 

 

 

Bankaya Yatırılan(Ctrl+4): Bankaya yatırılan tutar ile ilgili işlem yapılır.

Bankadan Çekilen(Ctrl+5): Bankadan çekilen tutar ile ilgili işlem yapılır.

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da kasa işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz bankaya yatırılan ve bankadan çekilen işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda kasa kısmından hangi kasada ve b.hesap kısmından hangi banka hesabında işlem yapacağınızı seçiyorsunuz. Tutar kısmından da tutarı girebilirsiniz. İlgiili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile kasa işlemleri ekranını kapatabilirsiniz. Bu alanlarda yaptığınız işlemler banka modülünde banka işlemleri kısmında listede kırmızı renkte görünür ve banka kısmında değişiklik yapamazsınız. 

 

 

 

Çek Tahsilat(Ctrl+6): Çek tahsilat yapılır.

Çek Ödeme(Ctrl+7): Çek ödeme yapılır.

Senet Tahsilat(Ctrl+8): Senet tahsilat yapılır.

Senet Ödeme(Ctrl+9): Senet ödeme yapılır.

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da kasa işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz çek tahsilat, çek ödeme, senet tahsilat ve senet ödeme işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda kasa kısmından hangi kasada ve çek-senet kısmından da hangi çek-senette işlem yapacağınızı seçiyorsunuz.Tutar kısmında tutar otomatik geliyor. İlgiili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile kasa işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

Virman(Ctrl+A): Virman işlemi yapılır.

Ekle(F2)Düzenle(F3)ya da kasa işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz virman işlem tipi kayıdına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda hangi kasadan çıkış yapılacağı (Kasa (Ç)) kısmından seçiyorsunuz. Giriş yapılacak kasayı ise Kasa (G) kısmından seçiyoruz fakat giriş kısmındaki hesapların listelenmesi için öncelikle şube seçimi yapmanız gerekmektedir. Tutar kısmından da tutarı yazabilirsiniz. İlgiili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile kasa işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

Açılış(Borç)(Ctrl+B): Açılışta borç durumu var ise kasada bununla ilgili işlem yapılır.

Açılış(Alacak)(Ctrl+C): Açılışta alacak durumu var ise kasada bununla ilgili işlem yapılır.

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da kasa işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz açılış(borç) ve açılış(alacak) işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda hangi kasada işlem yapacaksanız kasa kısmından seçebilirsiniz. Açılışta ne kadar borç ya da alacak var ise tutar kısmından tutarı yazabilirsiniz. İlgiili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile kasa işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

Gider Fişi(Ctrl+D): Gider işlemi yapılır.

Gelir Fişi(Ctrl+E): Gelir işlemi yapılır.

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da kasa işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz gider fişi ve gelir fişi işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda hangi kasada işlem yapmak istiyorsanız kasa kısmından seçebilirsiniz. Masraf kısmı vardır bu ekranda buradan masraf girişi yapabilirsiniz. Tutar kısmından da tutarı girebilirsiniz. İlgiili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile kasa işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

Kısa Yollar: (ENTER) Alanlar arasında ilerlemek için.

                   (SHIFT + ENTER) Alanlar arasında geri gelmek için.

                   (Space) Seçim yapmak için ok işareti olan kısmın açılmasında, eğer seçimi değiştirmek istemiyorsanız ya da seçim yapmak istemiyorsanız ESC ile açılan kısmı kapatabilirsiniz.

                   (F2) Seçim yapmak için üç nokta olan alanın açılmasında.

                   (DELETE/(X)) Alandaki seçimi silmek için.

 

Sağ alt köşede kulaklık ve soru işareti simgelerine tıklayarak takıldığınız yerlerde yardım ve destek isteyebilirsiniz. Soru işaretine tıkladığınızda tıkladığınız alan ile ilgili anlatımın olduğu ekrana yönlendirilirsiniz. Kulaklık simgesine tıkladığınızda açılan ekran ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız . Gülen surat simgesi ise istek, öneri ve hata bildirimi için kullanabilirsiniz. İstek, öneri ve hata bildirimi ile ilgili ekran için tıklayınız .