Noyasis Ticari Yardım

Anasayfa

Gizle

Banka İşlemleri

Banka İşlemleri Detay

 

 

Gelen Havale(Ctrl+0): Bankaya gelen havaleler için.

Gönderilen Havale(Ctrl+1): Bankaya gönderilen havaleler için.

Gelen EFT(Ctrl+2): Bankaya gelen EFT ler için.

Gönderilen EFT(Ctrl+3): Bankaya gönderilen EFT ler için.

Ekle(F2), Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz gelen havale, gönderilen havale, gelen EFT ve gönderilen EFT işlemleri kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu ekranda banka hesap, cari ve masraf alanları gelir. Banka hesap tanımlarında tanımladığınız banka hesaplarının hangisinde işlem yapmak istiyorsanız o banka hesabını B. Hesap kısmından seçebilirsiniz. Hangi cari ve masraf olduğunu cari ve masraf kısımlarından seçebilir tutar alanına da tutarı yazabilirsiniz. İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

Verilen Ödeme Emri(Ctrl+4): Bankaya verilen ödeme emri ile ilgili işlemler için.

Tahsilat (Bekleyen Pos İşlemleri) (Ctrl+5): Bekleyen pos işlemlerinin tahsilat işlemleri için.

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz verilen ödeme emri ve tahsilat (bekleyen pos işlemleri) işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda banka hesap kısmından hangi banka hesabında işlem olacağını seçiyorsunuz ve tutar kısmından tutarı girebilirsiniz. Tutar kısmında ok işareti olan alana tıkladığınızda banka bekleyen işlemler ekranı açılır. Banka bekleyen işlemler ekranı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız . İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

Gider Fişi(Ctrl+6): Bankaya ait giderler ile ilgili işlemler için.

Gelir Fişi(Ctrl+7): Bankadan sağlanan gelirler ile ilgili işlemler için.

Masraf (Kesinti)(Ctrl+B): Bankanın işlemler için kestiği masraflar için.  

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz gider fişi, gelir fişi ve masraf (kesinti) işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda hangi banka hesabında işlem yapacağınızı banka hesabı kısmından seçiyorsunuz. Masraf bilgisini de masraf kısmından seçiyorsunuz ve tutar kısmından tutarı girebilirsiniz. İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

Virman(Ctrl+8): Virman ile ilgili işlemler için.

Açılış (Borç)(Ctrl+9): Açılışta borç durumu var ise bankada bununla ilgili işlem yapılır.

Açılış (Alacak)(Ctrl+A): Açılışta alacak durumu var ise bankada bununla ilgili işlem yapılır.

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz virman, açılış (borç) ve açılış (alacak) işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır.  Bu alanda hangi banka hesabından çıkış yapılacağı (B. Hesap(Ç)) kısmından seçiyorsunuz. Giriş yapılacak hesabı ise B. Hesap(G) kısmından seçiyoruz fakat giriş kısmındaki hesapların listelenmesi için öncelikle şube seçimi yapmanız gerekmektedir. Tutar kısmından tutar bilgisini giriyorsunuz. İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

Bankadan İade(Ctrl+C): Bankadan yapılan iade işlemi için.

Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz bankadan iade işlem tipi kayıdına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda banka hesap kısmında  hangi banka hesabı ile işlem yapacağınızı seçiyorsunuz ve tutar kısmından da tutarı giriyorsunuz. İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

Kredi Kartı İşlemleri (Ctrl+D): Şirkete ait kredi kartı ile yapılan işlemlerin bilgisini bu kısımdan girebilirsiniz.

 

 

 

1-) Cari Hesap Ödeme (K.K) (Alt+0): Kredi kartı ile cariye yapılan ödeme işlemi için.

      Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz cari hesap ödeme (K.K) işlem tipi kayıdına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda banka hesap kısmından hangi banka hesabında, cari kısmından hangi cari ile, masraf kısmından hangi masraf için işlem yapacağınızı seçiyorsunuz ve tutar kısmından da tutarı giriyorsunuz. İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

2-) Para Yatırma (Kasa) (K.K) (Alt+1): Kredi kartı ile gelen ödemeleri kasaya yatırma işlemi için.

3-) Nakit Çekim (K.K) (Alt+8): Kredi kartında nakit çekim yapılması durumunda bununla ilgili işlem bilgilerini girmek için.  

      Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz para yatırma (kasa) (K.K) ve nakit çekim (K.K) işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda banka hesap kısmından hangi banka hesabı ile, kasa kısmından hangi kasada işlem yapacağınızı seçiyorsunuz ve tutar kısmından da tutarı giriyorsunuz. İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

4-) Para Yatırma (Banka) (Alt+2): Kredi kartı ile yapılan harcama tutarını bankaya yatırma işlemi için.

      Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz para yatırma (banka) (K.K) işlem tipi kayıdına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda hangi banka hesabından çıkış yapılacağı (B. Hesap(Ç)) kısmından seçiyorsunuz. Giriş yapılacak hesabı ise B. Hesap(G) kısmından seçiyoruz fakat giriş kısmındaki hesapların listelenmesi için öncelikle şube seçimi yapmanız gerekmektedir. Giriş yapılacak banka hesabını seçtikten sonra tutar bilgisini girebilirsiniz. Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

5-) Gider Fişi (Alt+3): Kredi kartı ile yapılan masraflar için yapılan işlem.

6-) Masraf (Kesinti) (Alt+4): Kredi kartına ait faiz gibi kesinti işlemleri için.  

      Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz gider fişi (K.K) ve masraf(kesinti) işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda banka hesap kısmından hangi banka hesabı ile, masraf kısmından hangi masraf için işlem yapılacağını seçebilir ve tutar kısmından da tutar bilgisini girebilirsiniz. İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

 

 

7-) Açılış (Alacak) (K.K) (Alt+5): Program kullanılmaya başlandığında kredi kartının borç bilgisini ya da kredi kartına borcundan fazla para yatırılmış ise buradan bilgi girişini yapabilirsiniz.

8-) Bankadan İade (K.K) (Alt+6): Kredi kartına bankadan iade işlemleri için.

9-) Bonus (K.K) (Alt+7): Kredi kartında biriken puanlar ile ilgili bilgiler için. 

      Ekle(F2)Düzenle(F3) ya da banka işlemleri listesinde düzenleme yapmak istediğiniz açılış(alacak) (K.K), bankadan iade (K.K) ve bonus (K.K) işlem tipi kayıtlarına fare ile çift tıkladığınızda yukarıdaki ekran açılır. Bu alanda banka hesap kısmından hangi banka hesabı ile işem yapılacağını seçebilirsiniz ve tutar kısmından da tutar bilgisini girebilirsiniz. İlgili alanları doldurduktan sonra Kaydet(F5) ile işlemi kaydedebilirsiniz. İptal(ESC) ile banka işlemleri ekranını kapatabilirsiniz.

 

Kısa Yollar: (ENTER) Alanlar arasında ilerlemek için.

                         (SHIFT + ENTER) Alanlar arasında geri gelmek için.

                         (Space) Seçim yapmak için ok işareti olan kısmın açılmasında, eğer seçimi değiştirmek istemiyorsanız ya da seçim yapmak istemiyorsanız ESC ile açılan kısmı kapatabilirsiniz.

                         (F2) Seçim yapmak için üç nokta olan alanın açılmasında.

                         (DELETE/(X)) Alandaki seçimi silmek için.

 

Sağ alt köşede kulaklık ve soru işareti simgelerine tıklayarak takıldığınız yerlerde yardım ve destek isteyebilirsiniz. Soru işaretine tıkladığınızda tıkladığınız alan ile ilgili anlatımın olduğu ekrana yönlendirilirsiniz. Kulaklık simgesine tıkladığınızda açılan ekran ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız . Gülen surat simgesini ise istek, öneri ve hata bildirimi için kullanabilirsiniz. İstek, öneri ve hata bildirimi ile ilgili ekran için tıklayınız .